Widgets toevoegen

Om een widget toe te voegen volgt u de volgende stappen:

1. Om een widget toe te voegen klikt u op
  2. In de pop-up die verschijnt selecteert u de widgets die u toe wilt voegen aan uw dashboard.
  3. Nadat u op widgets toevoegen heeft geklikt zijn er meerdere mogelijkheden:
    1. In de widget is een  te zien. Dit betekend dat u nog inloggegevens toe moet voegen. Dit doet u door op  of op
    2. Als u de widget aanklikt gaat u direct door naar de omgeving, dit betekend dat de beheerder van uw omgeving reeds de inloggegevens heeft toegevoegd
    3. Als u de widget aanklikt komt u op een algemene website/inlogpagina terrecht. Dit betekend dat er op dit moment geen SSO (SinlgeSignOn) koppeling is, de widget linkt wel door naar de website maar logt u niet automatisch in.

Widgets verwijderen

Om een widget te verwijderen volgt u de volgende stappen:

1. Klik op
  2. Klik vervolgens op widget verwijderen
  3. Op een later moment kunt u altijd weer een widget toevoegen (zie hierboven)

Let op: als u een widget van uw dashboard verwijderd worden de inloggegevens automatisch gewist (tenzij door de beheerder van uw omgeving zijn ingesteld)

Widgets aanpassen

Om de inloggegevens of andere gegevens van een widget aan te passen volgt u de volgende stappen:

1. Klik op
  2. Klik vervolgens op widget gebruikersinstellingen.
  3. Vul hier uw (nieuwe) inloggegevens in.

Indien u een widget voor het eerst gebruikt dan komt u ook in dit menu uit door op  of  te klikken.

Ook is het in dit menu mogelijk om de naam van een widget aan te passen. Op die manier kunt u een widget makkelijker herkennen.

Widgets verplaatsen

Bekijk ook onze uitlegvideo over het verplaatsen van widgets

Om een widget te verplaatsen volgt u de volgende stappen:

1. Ga met uw muis naar het bovenste gedeelte van de widget.
  2. Houd uw rechtermuisknop ingedrukt, uw cursor veranderd in .
  3. Blijf uw rechtermuisknop ingedrukt houden en sleep de widget naar de juiste plek.
  4. Als u het kader van de widget op de juiste plek zet kunt u de rechtermuisknop loslaten.

Let op: communicatiewidgets kunt u niet verplaatsen

Een widget werkt niet

In dit artikel worden de stappen uitgelegd indien een widget niet werkt.

Communicatiewidgets

Naast de widgets die u zelf kunt toevoegen zijn er ook enkele communicatiewidgets. Deze zijn standaard te zien uw omgeving en kunt u niet wijzigen.

Communicatiewidgets zijn bijvoorbeeld een Twitter- of Facebookfeed, een banner of video.

Neem contact op met de beheerder van uw omgeving om een (communicatie)widget toe te laten voegen.

Bekijk onze uitlegvideo over het verplaatsen van widgets