Binnen het Single Sign-on (SSO) platform van SecureLogin is het mogelijk om Loket.nl toe te voegen. Nadat u eenmalig uw inloggegevens heeft ingesteld is, hoeft u nooit meer in te loggen bij Loket.nl. Samen met de andere applicaties binnen SecureLogin, heeft u toegang tot één dashboard voor al uw informatiesystemen.

Instructie instellen Loket.nl

Het domein gedeelte () staat standaard ingesteld. Deze kunt u echter, indien nodig, aanpassen.

Single Sign-On verplichten richting Loket.nl

Er is een mogelijkheid om SSO te verplichten vanuit SecureLogin richting Loket.nl. Hierdoor heeft u controle dat gebruikers altijd via SecureLogin toegang verkrijgen tot Loket.nl.

Hiervoor dient u binnen de applicatie Loket.nl de instellingen op gebruiker aan te passen naar SSO gebruiker. Bij instellingen veranderd u de instelling bij soort gebruiker naar SSO gebruiker. Hierdoor wordt afgedwongen dat SecureLogin als webservicepartij gebruikt moet worden.