Binnen het Single Sign-on (SSO) platform van SecureLogin is het mogelijk om Exact toe te voegen. Nadat u eenmalig uw inloggegevens heeft ingesteld is, hoeft u nooit meer zelf uw inloggegevens van Exact Online in te geven. Samen met de andere applicaties binnen SecureLogin, heeft u toegang tot één dashboard voor al uw informatiesystemen.

Exact Online voert per 25 mei 2018 om meerdere redenen op alle gebruikersaccounts een wijziging door met het inloggen. Het is vanaf dan niet meer mogelijk om direct bij Exact Online in te loggen met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord. Er zal verplicht een een aanvullende authenticator (2FA) gebruikt moeten worden gebruikt. Op haar website legt Exact dit verder uit.

Wat is tweetraps authenticatie? Op onze website leggen we het verder uit.

Binnen SecureLogin zijn er voor Exact Online drie methodes beschikbaar voor Single Sign-on:

1. SecureLogin naar Exact Online met automatisch 2FA connectie
  2. SecureLogin naar Exact Online met handmatige 2FA connectie
  3. SecureLogin naar Exact Online met SAML1.0 connectie

Voor verdere vragen zijn wij uiteraard bereikbaar via support@securelogin.nu.

Methode 1 (ingebouwde 2FA)

Vanuit SecureLogin raden wij u deze methode aan.

Binnen SecureLogin dienen de huidig bekende logingegevens van Exact Online te worden ingevuld. Na een eenmalige configuratie is het mogelijk dat SecureLogin, namens u, bij iedere keer inloggen de 2FA code te laten generen. Vervolgens kan deze code naar Exact Online worden gekopieerd.

1. Open Exact Online vanuit SecureLogin, laat SecureLogin in een ander tabblad open staan.
  2. Klik binnen Exact rechtsboven op profiel > Mijn Exact Online > Beveiligingscentrum.
  3. Selecteer Activeren bij Verificatie in twee stappen.
  4. Doorloop de stappen 1 en 2 binnen de wizard bij Exact Online. Het installeren van een Authenticator app is niet nodig. Ga naar stap 3 in de wizard van Exact Online
  5. Bij stap 3 klik je op de link onder de afbeelding (Kunt u de QR-code niet scannen?)
  6. Kopieer de geheime sleutel die nu zichtbaar is.
  7. Ga terug naar SecureLogin en klik via de 3 puntjes op widget gebruikersinstellingen, plak vervolgens de code bij authenticator code, en verifieër de code.
  8. Kopieer vervolgens de code die in SecureLogin wordt weergegeven en vul deze in bij ExactOnline. Bevestig in SecureLogin en bij Exact Online de koppeling.

De koppeling is nu gelegd, voor het inloggen via SecureLogin heeft u geen losse authenticatorapp nodig. De authenticatorcode wordt in de widget weergegeven, deze kan naar Exact gekopieerd worden.

Op 23 mei jl. hebben we een Webinar gegeven over deze inlogmethode. Dit webinar is hier terug te vinden.

Methode 2 (handmatige 2FA)

Binnen SecureLogin dienen de huidig bekende logingegevens te worden ingevuld. Op basis van deze gegevens kan SecureLogin de gebruiker direct naar het invoerscherm van de 2FA code brengen. Vervolgens zal de gebruiker(s) code overnemen vanuit een mobiele app.

1. Klik op de 3 puntjes rechtsboven in SecureLogin.
  2. Geef de instellingen van Exact Online op in SecureLogin.
  3. SecureLogin brengt je direct bij je volgende inlogpogingen direct naar het authenticator scherm van Exact Online. Deze code kan je aflezen op je mobiel.

Methode 3 (SAML 1.0)

Verbind met Exact Online vanuit SecureLogin middels SAML 1.0. SAML staat voor een methode om authenticatie en autorisatie tussen verschillende systemen te realiseren. Door het gebruik van deze route is er, onder de verplichting op het gebruikersaccount, geen twee factor authenticatie naar Exact Online benodigd. Om hier gebruik van te kunnen maken  is een eenmalige activatie nodig.

1. Start de widget vanuit SecureLogin
  2. Let op: zorg dat de instellingen voor Exact Online leeg zijn.

3. SecureLogin brengt je naar het inlogscherm van Exact Online. Vervolgens log je hier eenmalig in. SecureLogin is daarna gekoppeld met Exact Online en je kan vanaf nu inloggen vanuit SecureLogin.

Zie ook

Exact heeft meerdere support artikelen beschikbaar gesteld waarin de meest gestelde vragen worden besproken.

Hoe activeer je een authenticator voor meerdere gebruikers en apparaten?