Binnen SecureLogin is het mogelijk om IP-zones op twee verschillende manieren in te stellen. Elke internetverbinding heeft een eigen identificatiecode; een IP adres. Via dit adres krijgt u verbinding met het internet.

Om IP whitelisting succesvol toe te passen volgt u de volgende stappen:

IP whitelisting activeren

1. Klik op  en vervolgens beveiligingsinstellingen
  2. Bij IP Whitelisting () activeert u de optie.
  3. Vervolgens kunt u hier eerst een (of meerdere) IP adres invoeren (). U kunt deze zelf toevoegen of uw huidige IP-adres toevoegen. Als u hier geen waarde invult dan is er geen IP restrictie. Het is mogelijk om meerdere IP adressen toe te voegen, zorg dan dat er een ; (puntkomma) tussen de IPs staat.
  4. Daarna kiest u de restrictiemodus ()
    1. Vertrouwd: inlogpogingen vanaf deze IP adressen hoeven geen gebruik te maken van 2FA, een wachtwoord is dus genoeg. (Dit kan bijvoorbeeld handig zijn op een vertrouwde locatie zoals op kantoor)
    2. Begrensd: inlogpogingen zijn alleen van deze IP adressen mogelijk. (Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u niet wilt dat uw stagair op zijn/haar opleiding kan inloggen, hij/zij kan dan alleen op het opgegeven IP adres (bijvoorbeeld kantoor) inloggen.

Naast het activeren op omgevingsniveau is het ook mogelijk om IP whitelisting in een groep te activeren. Let op: Zodra u de instelling voor een groep aanpast vervallen de instellingen van de hoofdgroep voor die specifieke groep.

1. Klik op  en selecteer de juiste groep (het kan zijn dat u eerst op meer moet klikken om de groep te zien).
  2. Klik vervolgens op, en daarna op beveiligingsinstellingen
  3. Hier vinkt u uit dat u de instellingen van de bovenliggende groep wil gebruiken.
  4. Vervolgens gaat het instellen hetzelfde als op omgevingsniveau.

Bekijk onze uitlegvideo over IP whitelisting