Dit artikel beschrijft de generieke mogelijkheden om widgets aan te passen. Per widget kunnen er andere opties zijn.

Widgets kunnen op verschillende niveaus worden ingesteld en dus ook aangepast. Als er instellingen zijn aangepast op een niveau worden deze automatisch doorgevoerd op lagere niveaus. Bijvoorbeeld als u in de omgeving de naam van de widget Twinfield heeft aangepast, kunt u deze niet meer wijzigen in een groep. Hetzelfde geldt voor gebruikersnamen en wachtwoorden.

Mogelijkheden:

De volgende velden zijn beschikbaar voor alle widgets en kunnen worden aangepast:

1. Naam: Hier kun je de standaardnaam van de widget aanpassen

2. Omschrijving: Hier kun je omschrijving van een widget aanpassen.

3. Afbeelding: Hier kunt u de afbeelding van de widget aanpassen.

Je kunt deze velden opnieuw wijzigen, ook als ze al eens gewijzigd zijn. Indien je de aangepaste waarden verwijderd, zullen de standaardwaarden terugkeren.

Optionele mogelijkheden:

Elke widget maakt op zijn eigen manier verbinding met de applicatie. De waarden die ingevuld dienen te worden kunnen dus per widget verschillen. Deze waarden kunnen ook worden aangepast. Veel voorkomende opties zijn:

1. Omgeving: Hier kun je de omgeving van de widget aanpassen

2. Gebruikersnaam: Hier kun je de gebruikersnaam voor de widget aanpassen

3. Wachtwoord: Hier kun je het wachtwoord van de widget aanpassen.

Beschikbaarheid

Je kan de beschikbaarheid van een widget inzien en aanpassen.

Via widgets:

1. Kies een widget uit de lijst

2. In de lijst met groepen die nu verschijnt kun je zien in welke groepen de widget beschikbaar is.

3. Om dit aan te passen kun je een groep aan- of uitvinken. De widget wordt hiermee beschikbaar gesteld, of juist uit de groep verwijderd