Let op: onderstaand artikel geeft de standaardopties, deze kunnen door uw beheerder worden veranderd.


Om uw beveiligingsinstellingen te wijzigen volgt u de volgende stappen:

  1. Klik op profiel in de rechterbovenhoek
  2. Kies hier voor beveiligingsinstellingen


Onder beveiligingsinstellingen ziet u verschillende opties: 


  1. Wachtwoord wijzigen: Hier kunt u uw wachtwoord aanpassen
  2. Maximale sessieduur: Hier selecteert u na hoelang u automatisch uitgelogd wilt zijn. Dat kan variëren van 0 tot 10 uur. U wordt automatisch uitgelogd na de de maximale periode van inactiviteit. 
  3. Slechts één actieve inlogsessie toestaan: Hiermee is het mogelijk om af te dwingen dat je slechts in één browser tegelijk ingelogd kan zijn.


Inlogmogelijkheden binnen SecureLogin


Onder de beveiliginginstellingen ziet u ook een gele of groene melding over uw inlogmethode. Groen betekent dat u gebruik maakt van een 2e factor, bij geel maakt u gebruikt van gebruikersnaam en wachtwoord. Door op wijzig te klikken kunt de de loginmethode aanpassen. SecureLogin kent de volgende loginmethoden:


  1. Alleen wachtwoord: hier logt u in met alleen uw wachtwoord
  2. Wachtwoord + authenticator (tijd-gebaseerd OTP (one-time password)): door een extra laag aan het inloggen toe te voegen beveiligt u uw omgeving verder.
    1. Om deze optie in te stellen download u een authenticator-app op uw mobiel.
    2. Met deze app scant u de QR-code en hierna vult u de zes-cijferige validatiecode in
    3. Nadat u dit heeft ingelogd ziet u vanaf nu bij het inloggen een tweede scherm nadat u uw wachtwoord heeft ingevuld.
    4. In dit scherm vult u een code in die de autenticator-app die op uw mobiel wordt weergegeven.
    5. Op elk moment kunt u deze functie weer deactiveren door een andere inlogmethode te selecteren.
  3. Wachtwoord + SMS OTP: door een extra laag aan het inloggen toe te voegen beveiligt u uw omgeving verder.
    1. Om deze optie in te stellen vult u uw mobiele nummer in.
    2. Hierna klik u op verzend SMS.
    3. Er wordt een code naar u gestuurd, deze code vult in bij het veld verificatiecode. 
    4. Nadat u dit heeft ingesteld ziet u vanaf nu bij het inloggen een tweede scherm nadat u uw wachtwoord heeft ingevuld.
    5. In dit scherm vult u een code in die u per SMS is toegestuurd
    6. Op elk moment kunt u deze functie weer deactiveren door een andere inlogmethode te selecteren.