Elke gebruiker binnen SecureLogin heeft een eigen account. Dit account is gekoppeld aan minimaal één groep.

Een nieuwe gebruiker aanmaken

Om een gebruiker aan te maken volgt u de volgende stappen:

1. Ga in met menu naar gebruikers en kies voor nieuwe gebruiker toevoegen

2. Kies wat voor soort gebruiker je gaat aanmaken. De volgende opties zijn mogelijk:

SSO Gebruiker - Reguliere login: Gebruik deze optie als je een collega of klantgebruiker aan wil maken die gaat inloggen met wachtwoord en eventueel 2e factor, en gebruik maakt van het SSO dashboard

SSO Gebruiker - Externe login: Gebruik deze optie als je een collega aan gaat maken die gaat inloggen met ADFS of Azure AD.

Service gebruiker: Gebruik deze optie om een klantgebruiker aan te maken waar je aangiftes naar gaat versturen.

SSO & Service Gebruiker: Gebruik deze optie om een klantgebruiker aan te maken waar je aangiftes naar gaat versturen, en welke je ook toegang wil geven tot een eigen SSO dashboard.

Bulk gebruikers aanmaken: Gebruik deze optie om in csv formaat meerdere gebruikers tegelijk aan te maken.

Vul na het kiezen van het soort gebruiker de velden in die getoond worden. Indien je velden niet kunt wijzigen, dan betekent dit dat deze niet van belang zijn voor dit type gebruiker.

Verplicht zijn altijd:

• Groep
  • Voornaam
  • E-mailadres

Een gebruiker verwijderen

1. Ga in met menu naar gebruikers en kies de gewenste gebruiker

2. Klik bij de persoonlijke informatie op wijzigen

3. Scroll naar beneden en kies verwijderen