Wanneer je door een omgeving- of bedrijfsbeheerder bent gekoppeld aan een bedrijf, kun je voor dat bedrijf taken inzien en afhandelen. Hieronder vindt je een uitleg over het versturen van een aangifte naar de Belastingdienst via SecureLogin.


Via Securelogin kun je een taak nadat de klant is geïnformeerd, of nadat de klant heeft goedgekeurd, direct versturen naar de Belastingdienst. In de service voorkeuren kun je instellen of je dit handmatig wil doen, of automatisch. 


Handmatig versturen naar de Belastingdienst


Wanneer de service is ingesteld om handmatig te versturen naar de Belastingdienst, verschijnt deze optie nadat de klant is geïnformeerd, of heeft goedgekeurd. 


Je kunt voor het afhandelen van de taak de stappen volgen zoals beschreven in dit artikel.


Wanneer de taak gereed is om te versturen naar de Belastingdienst, ontvang je een notificatie, en verschijnt de taak opnieuw bij de open taken. Selecteer de taak, en je ziet in onderin de balk een knop Verzenden naar Belastingdienst. 


Wanneer je op deze knop klikt, wordt de aangifte verzonden. Deze gaat weer naar in afwachting. Hier blijft de taak totdat we respons terugkrijgen van de Belastingdienst. Normaliter gebeurt dit binnen enkele seconden, in uitzonderlijke gevallen kan dit tot 3 weken duren. Indien alles goed is gegaan, zetten we de taak naar voltooid en ontvang je daar een notificatie van. 


De status van het verzoek richting de Belastingdienst kun je terugzien boven de samenvatting van de aangifte. 


Automatisch versturen naar de Belastingdienst


Wanneer de service is ingesteld om automatsch te versturen naar de Belastingdienst, gebeurt dit direct nadat de klant is geïnformeerd, of heeft goedgekeurd. 


Je hoeft hier verder niks voor te doen. Je kunt de status van het verzoek terugzien boven de samenvatting van de aangifte, en ontvangt een notificatie als deze voltooid is.